Förberedelser

 
Idag är det förberedelser inför den stundande debattsändningen som gäller. Jag har idag redigerat klart ett inslag och gjort dessa talkort, eller vad man nu kallar dem, som ni ser ovan. Egentligen är vi ganska klara nu, men ingen vågar riktigt gå hem än, vi vill vara säkra på att precis allt är klart tills i morgon så vi slipper stöta några otrevliga överraskningar. 
 
I eftermiddag hade jag tänkt gå en långpromenad, solen skiner och då får mna ju passa på. Efter det blir det plugg och kanske leta sommarjobb. 

En liten tanke

Ibland händer det saker som man aldrig kunnat förutse och man inser att livet inte enbart är en glädjefylld resa. Mer än ofta kan man faktiskt känna att livet är en enda stor plåga för att en stund senare byta ut den tanken mot att livet är en enda stor fest. Livet går verkligen upp och ner. Det viktiga är att ta tillvara på de fina stunder man har. När det är som mörkast och kallast ute, det är då man ska plocka fram de där fina och ljusa minnena man har och låta dem kväva de dåliga tankarna. Det kan kännas orättvist att vissa har bättre förutsättningar för ett bra liv. Men man får inte glömma att ju mer man är med om desto starkare blir man. Har man en gång klarat av något riktigt jobbigt kommer de kommande hindrena kunna övervinnas lätt, hinder som för någon annan skulle uppfattas som rena katastrofer. Det viktiga är att ta tillvara på vad man har och vända det negativa till något positivt. 
 
Tänk positivt så blir livet mycket lättare! 

Vinterdepp

 
Nu har vinterdepressionen kommit ifatt mig. Trodde jag skulle slippa de i år men den turen hade jag inte. Känner mig trött och omotiverad just nu. Det enda som piggar upp lite är debattsändningen vi håller på med i skolan, imon blir det ut och göra inslag. Letar desperat efter en lucka i kalendern så man kan komma bort här ifrån ett tag. Vet dock inte vart jag ska åka än. Spelar ingen roll, bara jag kommer iväg härifrån! 

6 Februari

 
Fortfarande snöigt och kallt och jag är segare än vanligt. Har drabbats av förkylning med hög feber och hosta. Men jag har varit tvungen att bita ihop och dra mig till skolan. Vi har nämligen haft tre dagar med grävande journalistik där vi fått som uppdrag att ta reda så mycket som möjligt om en person. Det enda vi hade att utgå från var ett bilnummer och ett hemnummer. Detta var en spännande men mycket tidskrävande uppgift. 
 
Under tre dagar nu har jag inte kunnat träna eftersom jag haft feber. Mamma har haft stenkoll på mig så jag inte sprungit till gymmet (smygtränade faktiskt lite igår), vilket jag vet att man inte ska!! Man kan få hjärthinneinflammation eller något men jag har så svårt att hålla mig ifrån. Kämpar för att få bort allt överflödigt fett till sommaren och då är det inte bra när en förkylning kommer ivägen. Ungefär 7 kilo har försvunnit sedan i somras men fler kilon ska bort!

RSS 2.0