30 December

 

Göteborgssjukan

 
 
 Befinner mig i Göteborg, hos farmor. Dagen har varit väldigt bra med massa shopping på Nordstan, hittade faktiskt en hel del på rean, vilket jag inte brukar göra. Har ätit massa god mat med, farmor är riktigt bra på matlagning så när man är här skäms man verkligen bort. Tyvärr har jag åkt på en rejäl förkylning så kvällen spenderas i sängen under en varm filt. 

Julafton 1

 
Idag blir det att fira Julafton nummer ett. 

Nyhetssändningen

 
 
Här kommer nyhetssändningen som vi gjorde i skolan. Det var ju första gången och man lär sig ju av sina misstag haha! Det var kul att få säga; "Nyheterna med mig Johanna Stenvall" i alla fall :) Hoppas på mer sånt i framtiden! 

Julmat

 
Sitter och kollar julfilm med Mamma och Lovisa och halvsover i fåtöljen. Har bakat massa julgodis idag och ätit julmat, får väl banta tills nästa jul för att få bort allt. I morgon blir det att fira jul hos Pappa och Ann, det ska bli kul.  

Trött


 
 
Trött, huvudvärk och illamående. Alla planerna för kvällen förstörda.
 
 
 

Vackra vinter

 

Jul med Ernst

 
 
Sitter och myser i soffan framför "jul med Ernst" fast jag egentligen borde göra andra saker. Har i alla fall varit ute på promenad med Emelie i en timme och sen efter det hängde jag med mamma ut i skogen. Jag måste dock snart ta mig samman och ta fram radioutrustningen för att spela in ljud tills i morgon. Låter inte svårt och det är det inte heller, det svåra är att ta sig samman och göra det. 
 
Det värsta med att bo på två ställen, tänker jag när jag vandrar ner för backen i mina höga klackstövlar och händerna fulla med kassar och väskor, är att man känner sig som en jäkla "Baglady". Mitt liv nerstuvat i kassar och väskor som jag måste släpa med mig runt halva jordklotet. 

Vackra Paris

 
 
Åh vad jag längtar tillbaka till den underbara staden Paris.

Tidiga morgon

 
Jag är så väldigt trött idag. Jag orkar inte koncentrera mig på lektionen där min lärare babblar på om påor och ståuppor, inte idag i alla fall. Jag längtar så till helgen, vill bara att de här fem dagarna ska gå fort nu. Det ska bli så skönt med jullov. Inte en enda dag under lovet tänker jag gå upp innan klockan nio.
 
Ikväll kommer jag få besök av Mona och Lisa på lite kvällsfika. Det blir nog mysigt. 

Redigera

 
Morgonen började mycket bra. Var uppe till ungefär klockan fem i natt så det var skönt att få sova ut. Jag är så väldigt glad just nu och livet känns skrämmande lätt, men jag vågar inte hoppas på att det ska hålla i sig. 
 
Idag blir det att redigera bilder från fotojobbet jag gjorde förra veckan. Det tar så mycket längre tid att fixa en bild än vad man kan tro. 
Ikväll blir det att klä granen och kolla på någon klassisk julfilm, för nu är det jäklar inte långt kvar! 

Helg

 
Idag är jag hemma från skolan med magont och feber. Jag hoppas då innerligt att det inte är vinterkräksjukan som är påväg. Denna helg planerar jag mest att vila så att jag klarar av sista veckan i skolan innan jullovet. Mår jag bättre ikväll har jag och mamma planerat att baka julgodis, men just nu får tanken på julgodis det att knyta sig i magen på mig, så får väl se hur det blir med det. Ikväll blir det i alla fall mys i soffan till en bra film. 

Lucia

 
 
 
Något av det bästa med julen är clementinerna, så himla goda! Nu ger jag mig av för att titta på årets luciafirande i Forserum. 

Luciadagen

 
Åh, jag älskar verkligen den här dagen med luciatåg, ljus och massa mys. Vill bara hem och mysa ner mig i soffan och kolla på en julfilm. Men först måste jag ta mig igenom den här alldeles för långa skoldagen. På fikat får vi i alla fall se skolans luciatåg. Ikväll ska jag och mamma till kyrkan för att titta på när lillasyster sjunger solo i luciatåget, så mysigt! 
 
Igår var det träning som gällde. Blev en riktigt långt tur på löpbandet, vilket behövdes. Efter det gick jag hem till mormor och morfar och pratade lite med dem. Tog med Magic ut på en promenad i kylan med, hon ville helst gå hem. Sen kröp jag ner i sängen och kollade på True Blood. 

Julgodis

 
 
Idag har Sanne, Jessie, Emma och Emelie varit här och bakat julgodis. Det blev lite trång i köket, särskilt som Magic också skulle vara med och titta på, men vi lyckades få ihop lite gott i alla fall. Jag är inte så jätte bra på att baka eftersom jag inte äter kakor så blir det aldrig av. Så fudgen som jag och Sanne gjorde blev ju lite speciell.
Idag är jag väldigt glad för när jag kom hem från skolan fick jag ett sms från posten att mitt nya objektiv kommit. Sprang nästan dit och hämtade det. Har testat det lite och jag kan ju lova att jag inte är besviken! Nu blir det lite True blood och övning inför imorgon då jag ska vara programledare. 

Ljus i mörker

 
 
 
Dåligt med sömn inatt så det var väldigt svårt att ta sig upp ur sängen i morse. Dagen har bestått av att leta nyheter till vår nyhetssändning som kommer att hållas på onsdag. Jag ska denna gången vara programledare vilket ska bli mycket roligt. Efter skolan blev det promenad och en liten tripp till a6 där jag köpte sista klappen, känns skönt. 
Livet rullar på väldigt lätt just nu, men jag kan inte hjälpa att undra hur länge det kommer hålla i sig, men jag hoppas att det gör det länge! 

Fotografering!

 
Idag har jag ett jobb, ska foto en familj. Jag känner mig ganska nervös men det har ju gått bra på mina foto jobb innan. Jag får även chansen att testa min nya blixt och det ska bli roligt.
Helgen har förövrigt varit mycket bra och jag hoppas att även denna dag blir det. I veckan nu är det dags för ännu en tv-sändning och det ska blir riktigt roligt. kanske den kan bli bättre än den vi hade förra veckan. 

Julshopping

 
 
 
 
Idag slutade jag klockan tolv, vilket var väldigt skönt. Efter det bar det av till Nässjö för att inhandla lite julklappar. Blev även lite starkvinsglögg och lite vin som ska drickas i helgen. Hela min helg är precis uppbokad, har nästan inte en minut ledigt, men skönt det med, avskyr att inte ha något att göra. Ser bland annat fram emot festen jag ska till på lördag hos Emelie. Det bästa är att hon bor så nära att det bara tar tre minuter att gå hem så då kan jag stanna länge. På söndag får jag vara uppe med tuppen, nästan, för då har jag ett fotojobb.
Nu blir det snart Jamie Oliver´s jul och inslagning av julklappar. 

Tillbaka till Paris

 
 
Emelie framför Louvren
 
Just nu längtar jag tillbaka till Paris. Det var en av de bästa resor jag varit på trots att det var lite kyligt där just då. Fick se så mycket saker jag tidigare bara sätt på bilder och de var så mycket bättre i verkligheten. Dit ska jag åka tillbaka igen, så fort jag får chansen. 
 
 
 
 

Dags att fotografera igen

 
 
Det var ett tag sen nu jag fotograferade. Bilderna jag tagit har sett likadana ut men nu har jag fått ny inspiration. Ett nytt objektiv och en extern blixt har också fått mig att vilja börja igen, så nu är det dags. 
 
Här hemma är det julstämning på hög nivå. Klappar viras in i färglatt papper med tomtar och julettiketter placeras varsamt på de hårda paketen. Jag räknar dagarna och längtar till den där underbara dagen som infinner sig en gång om året. Dagen då alla är samlade och man äter god mat och öppnar julklappar. Åh vad jag längtar! 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0